Plek voor 900 studenten in nieuwbouw Aeres op Floriadeterrein

Geschreven door Redactie

De nieuwbouw van de Aeres Hogeschool Almere op het Floriadeterrein moet plaats gaan bieden aan zo'n 900 studenten. Op dit moment zit de hogeschool nog in het centrum van de stad, vlak naast het Stadhuisplein. Daar volgen nu zo'n 600 studenten colleges. Het is de bedoeling dat het nieuwe gebouw op uiterlijk 1 september 2021 wordt opgeleverd.

De Aeres Hogeschool zal op het Floriadeterrein een belangrijk onderdeel gaan uitmaken van een groter campusterrein. Het is de bedoeling dat ook andere onderwijsinstellingen en onderzoeksinstituten zich daar vestigen. De provincie bouwt pal naast de hogeschool een innovatiepaviljoen, waar bijvoorbeeld onderzoek wordt gedaan naar voedselvraagstukken in grote steden.


Locatie en hoogte

Het Aeres-gebouw komt te staan aan de linkerzijde van het Floriadeterrein, in de buurt van het vroegere wokrestaurant Atlantis en de voormalige toegangsweg naar Camping Waterhout.


Om de aanleg mogelijk te maken, wil het college van B en W toestemming geven om af te wijken van het bestemmingsplan. Volgens de huidige regels is de maximale bouwhoogte op de beoogde locatie 12 meter. Het is echter de bedoeling dat de nieuwbouw van de hogeschool 35 meter hoog wordt. Aan het precieze ontwerp wordt op dit moment nog gewerkt.


Ten tijde van de Floriade in 2022 moet het gebouw een centrale rol gaan spelen bij de ontvangst van bezoekers. Het pand ligt dan ook vlak naast één van de ingangen van het evenement.

Onze Ambassadeurs