Treinverkeer naar Zwolle weer op gang

Geschreven door Redactie

Het treinverkeer van en naar Zwolle heeft zondagmiddag enige tijd stilgelegen. Treinen werden stopgezet in verband met een verdachte situatie. Bij drie acties werden in totaal vijf personen aangehouden. Volgens de politie zijn er twee personen aangehouden in een trein bij station Zwolle. Alle passagiers moesten de trein verlaten. Het station werd deels afgesloten.

Volgens rtv Oost werd er een speciaal arrestatieteam ingezet. De twee verdachten zijn onder begeleiding van zwaarbewapende agenten met kogelwerende vesten geblinddoekt en geboeid uit de trein gehaald.
Ook de andere passagiers van de trein moesten met hun handen op het hoofd de trein verlaten. Nadat de verdachte mannen waren aangehouden, mochten de passagiers naar het perron lopen.

Later werden nog eens twee personen opgepakt. Volgens de politie staan deze aanhoudingen los van de aanhoudingen in de trein. Daarna werd bij het station ook nog een man met een bijl aangehouden. De politie benadrukt dat de drie incidenten, voor zover nu bekend, niets met elkaar te maken hebben.

De treinen rijden weer.

Onze Ambassadeurs