Verordening tot wijziging van de legesverordening 2019

Geschreven door Redactie

De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) heeft op 7 november 2018 de maximumtarieven bekendgemaakt die in 2019 voor een aanvraag van een paspoort en Nederlandse identiteitskaart gelden. Deze nieuwe maximumtarieven zijn hoger dan de eerder in juli 2018 afgegeven maximumtarieven, die betrokken zijn bij de door de gemeenteraad van Almere vastgestelde tarieven. 

Deze tarieven voor de afgifte van een reisdocument zijn hierop aangepast en met 4,9% verhoogd. Door dit besluit heft de gemeente Almere de maximumtarieven die landelijk gelden voor het aanvragen van een paspoort of een Nederlandse identiteitskaart.

Om de noodzaak tot wijziging op grond van dergelijke aanpassingen in de toekomst te voorkomen, wordt voorgesteld om in hoofdstuk 2 en 3 (Titel I) van de tarieventabel behorende bij de legesverordening bij de wettelijke tarieven die betrekking hebben op het aanvragen van een paspoort, Nederlands identiteitsbewijs en rijbewijs, op te nemen dat de gemeente Almere aansluit bij de laatst bekende maximale tarieven, welke zijn afgegeven door het Rijk.

Onze Ambassadeurs