Inbraak eindigt in open beenbreuk

Geschreven door Redactie

De politie van Almere is op zoek naar drie mannen die op 1 november 2018 in Almere Buiten bij een appartement aan de Chicagostraat inbraken. Op videobeelden is te zien hoe drie verdachten zich van zo'n zes meter hoog naar beneden lieten zakken. Een van de drie brak daarbij zijn been. 

De inbrekers sloegen op de vlucht toen de bewoonster van het appartement thuiskwam en 112 belde. Ze probeerden via het dak van het gebouw te ontsnappen en lieten zich uiteindelijk van de balustrade boven de Jumbo supermarkt naar beneden zakken. Daarbij raakte een van de mannen gewond. Toen de politie arriveerde, waren de mannen spoorloos. 

De gewonde inbreker werd een paar straten verder aangesproken door twee voetgangers die het bot uit zijn been zagen steken. Een van de twee overtuigde de man met haar naar het ziekenhuis te rijden. Daar aangekomen stuurde hij de vrouw weg zo gauw hij in een rolstoel zat. Hij regelde iemand anders om hem weer op te halen, waarschijnlijk deed een van zijn handlangers dat. De politie sluit niet uit dat hij in een ander ziekenhuis alsnog behandeld is. 

De politie heeft het signalement van de drie mannen gepubliceerd en roept getuigen op zich melden. De zaak wordt donderdagmiddag om 15:30 uur ook behandeld bij Bureau Flevoland.