MBO College gaat 'student van de toekomst' opleiden

Geschreven door Redactie

Het MBO College Almere gaat met het project House of Digital, Flevolandse studenten klaarstomen voor de beroepspraktijk van de toekomst. De school krijgt daarvoor een twee ton subsidie van de provincie. 

"Studenten die kiezen voor een zorg-, media- en technische opleiding willen we vaardigheden meegeven die gericht zijn op ICT en computers", vertelt opleidingsmanager Frank Maas. Op die manier zijn studenten beter in staat complexe problemen op te lossen, ook als die zich voordoen in computerbesturingssystemen. 

Het MBO College Almere gaat ook een nieuwe opleiding starten met de naam 'Smart Industries'. Die opleiding gaat ICT combineren met een technische opleiding. "Studenten worden bijvoorbeeld opgeleid om te werken in een geautomatiseerd magazijn, zoals dat van Inditex", vertelt Maas. Ze zijn dan in staat om zowel de machines te onderhouden als te bedienen.