Dinsdag minder treinen vanwege sneeuwval

Geschreven door Redactie

Vanwege de voorspelde sneeuwval rijden er dinsdag minder treinen dan op een gewone werkdag. Dat hebben de Nederlandse Spoorwegen en ProRail besloten.

Op het Flevolandse spoor wordt de dienstregeling tussen Lelystad en de Randstad aangepast. Tussen Lelystad en Zwolle zijn geen wijzigingen. 

Op de meeste plekken in Nederland rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier, waardoor er meer ruimte moet ontstaan om eventuele problemen op te lossen. Volgens een woordvoerder van de NS blijft 80 procent van de treinen rijden.

Reizigers moeten vooral tijdens de spits rekening houden met langere reistijden en ze krijgen het advies regelmatig de reisplanner te raadplegen.

De belangrijkste aanpassingen:


* Op het traject Dordrecht - Lelystad Centrum rijden de gehele dag minder Intercity's. Dit zijn de treinen die o.a. langs Amsterdam Zuid en Schiphol rijden.

* Tussen Almere en Hilversum rijden de gehele dag minder Sprinters.

* Tussen Almere en Utrecht rijden geen rechtstreekse treinen. Omreizen kan via Weesp

Om reizigers zo goed mogelijk te helpen, zet de NS extra medewerkers in op stations en in treinen. ProRail heeft extra sneeuw- en storingsploegen paraat staan om eventuele storingen snel te kunnen oplossen.

Onze Ambassadeurs