Ook Almere vraagt straks maximale prijs voor paspoort

Geschreven door Redactie

Almeerders die een nieuw paspoort nodig hebben, zouden dat nog even snel moeten proberen te regelen. De tarieven voor reisdocumenten stijgen namelijk met zo'n zes euro ten opzichte van vorig jaar. Dat is negen procent hoger dan een jaar geleden.

Een paspoort voor een volwassene kostte in 2018 nog 65,30 euro. Almere verhoogde dit tarief bij het vaststellen van de begroting eind vorig jaar al naar 66,70 euro. Het college van burgemeester en wethouders wil dat bedrag nu alsnog verder verhogen naar het maximumtarief van 71,37 euro. Andere gemeenten in Flevoland voerden het maximumtarief al eerder door. 

Maximumtarief

De maximumtarieven worden bepaald door de rijksoverheid en waren nog niet bekend toen Almere vorig jaar de prijzen voor 2019 vaststelde. 

Almere gaat ervan uit dat dit jaar 11.432 nieuwe paspoorten worden verstrekt en 5.286 identiteitskaarten. Om de kosten hiervoor aan de rijksoverheid te kunnen betalen, is het volgens het college nodig de maximumtarieven te hanteren. 

De gemeenteraad bespreekt het voorstel donderdagavond op de politieke markt. De nieuwe tarieven gaan pas gelden zodra de raad ze officieel heeft gewijzigd en ze bekend zijn gemaakt via www.officielebekendmakingen.nl

Onze Ambassadeurs