Oostvaardersbos gedeeltelijk dicht voor wandelaars

Een deel van het Oostvaardersbos bij Almere is sinds donderdag afgesloten voor wandelaars. Voor fietsers gelden aangepaste openingstijden. Reden is de jaarlijkse winterafsluiting.

Het bos doet, net als het Kotterbos en De Driehoek, in de wintermaanden dienst als rustgebied voor de edelherten, heckrunderen en konikpaarden uit de Oostvaardersplassen. Daarnaast worden er in het gebied edelherten afgeschoten. Dat zou gevaarlijk voor omstanders kunnen zijn.

Deel permanent afgesloten

Voor het Oostvaardersbos bij Almere betekent de wintersluiting dat een deel van het bos permanent afgesloten is. Daarnaast zijn een aantal bospaden in de ochtend tijdelijk afgesloten voor bezoekers. Het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders blijft gewoon bereikbaar.

De afgesloten delen van de bossen zijn met borden aangegeven. De winterafsluiting duurt naar verwachting tot begin mei.