'Almeerse gedood om drie ton verzekeringsgeld'

Geschreven door Redactie

De 37-jarige Sharied S. heeft volgens het Openbaar Ministerie in 2015 zijn Almeerse vriendin Aradhna Nazir gedood om drie ton verzekeringsgeld op te strijken. De vrouw overleed in Suriname na een val in een rivier. Het OM denkt dat hij haar heeft geduwd, bleek woensdag op een zitting in de rechtbank in Lelystad.

De 29-jarige vrouw was in juni 2015 met de verdachte in Suriname. Volgens S. lag ze in Paramaribo aangeschoten op een muurtje langs de snelstromende Surinamerivier. Ze zou zijn gevallen toen hij even niet oplette.
Nazir had in mei net een overlijdensrisicoverzekering afgesloten van 300.000 euro. In juni werd de begunstigde veranderd in Sharied S. Dat zorgde voor argwaan bij de Nederlandse verzekeraar.

In april vorig jaar kwam de verdachte op vrije voeten nadat hij in het huis van bewaring zwaar was mishandeld. In oktober bepaalde de rechtbank dat hij zijn zaak toch weer in de cel moest afwachten.