MRA loket helpt kandidaten aan mbo-1 diploma

Geschreven door Redactie

Op vrijdag 25 januari 2019 was het feest op het MBO College Airport in Hoofddorp voor de negen kandidaten van het programma Facilitair Inclusief. Zij ontvingen hun felbegeerde mbo 1-diploma. Via Werk & Inkomen is gemeente Almere nauw betrokken bij dit programma.

Facilitair Inclusief is een samenwerking tussen vier schoonmaakbedrijven (Asito, Hago Airport Services, ISS Facility Services en Raggers), Luchtvaart Community Schiphol (LCS), het MRA Loket inclusieve arbeidsmarkt* en MBO College Airport. Aan dit programma doen mensen mee die nog geen opleiding hebben afgerond, een afstand tot de arbeidsmarkt hebben en graag in de schoonmaak willen werken. In 2017 is een succesvolle pilot afgerond met de eerste groep. En in 2018 startte de tweede groep, die op 25 januari hun diploma in ontvangst mochten nemen. Voor derde groep, die in 2019 start worden nog kandidaten gezocht.

Via het MRA Loket Inclusieve Arbeidsmarkt worden de kandidaten aangemeld voor het programma Facilitair Inclusief. Het programma bestaat onder andere uit een BBL-opleiding; de mbo 1-opleiding Entree van één jaar.  De kandidaten gaan iedere week één dag naar school en werken drie á vier dagen bij een van de schoonmaakbedrijven. Vanuit het schoonmaakbedrijf worden de kandidaten begeleid op de werkvloer en vanuit de MRA door een jobcoach.

Wat de deelnemers aan de pilot in 2017 zo leuk vonden aan het werk is de locatie Schiphol, de collega’s, maar ook om gewoon weer onder de mensen te zijn en weer deel uit te maken van de maatschappij.

* Het MRA Loket is een initiatief van de gemeentes Almere, Amsterdam, Haarlem, Haarlemmermeer en Zaanstad en het UWV en beschikbaar voor de gehele Metropool Regio Amsterdam (MRA). Doelstelling is de inclusieve arbeidsmarkt binnen deze regio te stimuleren en vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen.

Neem voor meer informatie contact op met Monique Menting, adviseur werkgeversdiensten 06-21195693 Monique.Menting@uwv.nl.

Onze Ambassadeurs