Leerlingen van de Meergronden aan de slag met lessenreeks ‘duurzame energie’

Geschreven door Redactie

Vier vmbo-brugklassen van OSG De Meergronden zijn gestart met het project “Duurzame energie” in samenwerking met Stad & Natuur. In de komende maanden leren de leerlingen over de uitdagingen van de energietransitie en komen zij meer te weten over de techniek die hierachter zit.

Uiteraard gaan zij ook zelf aan de slag: in groepjes ontwerpen, maken en testen zij de komende maanden een eigen windmolen. In maart 2021 presenteren zij hun creaties aan windcoöperatie Almeerse Wind.

De lessenreeks maakt onderdeel uit van project Sterk Techniek Onderwijs Almere. De lessenreeks is een onderdeel van de 7 werelden van Techniek en aan dit project doen zeven vmbo-scholen uit Almere mee. Het doel van Sterk Techniek Onderwijs is om leerlingen op het vmbo kennis te laten maken met techniek en technologie. Als onderdeel van de dagelijkse praktijk én als toekomstig werkveld, want techniek vind je tegenwoordig terug in bijna alle beroepen!

Nieuwsgierig geworden naar het lesaanbod rondom Duurzame Energie? Neem contact op met Stad en Natuur via educatie@stadennatuur.nl

Onze Ambassadeurs