Sloop basisschool De Dubbeldekker in Haven begonnen

Geschreven door Redactie

Slopers zijn begonnen met het afbreken van basisschool De Dubbeldekker in Almere Haven. Het gebouw in de wijk De Marken staat al lange tijd leeg.

De Dubbeldekker sloot haar deuren in 2015 omdat er te weinig leerlingen waren. Het pand is vervolgens nog even gebruikt als noodgebouw voor basisschool De Polderhof. Over twee weken is het schoolgebouw in zijn geheel verdwenen.

Als de sloop straks achter de rug is, worden ongeveer 20 nieuwe seniorenwoningen op de plek neergezet. De gedachte is dat ouderen, die nu elders in de wijk wonen, daarnaartoe kunnen verhuizen. De woningen die ze achterlaten, kunnen dan door gezinnen bewoond worden. Op deze manier moet de wijk gaan verjongen. Begin 2020 moet de bouw beginnen.

De gemeente Almere wilde in eerste instantie graag een hoog seniorencomplex ter vervanging van het schoolgebouw, met 20 tot 30 appartementen. Na overleg met omwonenden is hiervan afgezien en is het huidige plan bedacht.


Onze krant nog niet ontvangen?