Echnaton met ‘De Pot 2000’ in actie!

Geschreven door Redactie

Scholengemeenschap Echnaton organiseert de week voor Kerst voor het vierde jaar ‘De Pot 2000’.

Met diverse acties hoopt de school 2000 houdbare producten op te halen voor Voedselbank Almere. Bij elke donatie komt er een track in ‘De Pot 2000’. Echnaton FM zendt deze hitlijst uit en iedereen is welkom om liedjes en producten aan te leveren. Dat kan op woensdag 22 en donderdag 23 december bij het ‘drop-off point’ op het schoolplein aan de Zwolleweg.

‘Hamster Run’: strijd om producten

Echnaton opent in december traditiegetrouw een tijdelijk magazijn van de Voedselbank in de hal van de school. Leerlingen en personeel dragen hun steentje bij met diverse acties. Zo worden er bij het vak Doen & Ondernemen dagelijks hapjes gemaakt en geruild tegen producten. De stewards verzamelen lege petflesjes met hun actie ‘Cashen met Flessen’. De ‘Hamster Run’ is een wedstrijd tussen alle klassen van de school. De klas met de meeste producten wint een prijs.

‘echTalent Xmas Afterparty’

Van maandag 20 t/m vrijdag 24 december vinden er meer acties plaats. Op vrijdagochtend 24 december sluit de school de actieweek feestelijk af met de ‘echTalent Xmas Afterparty’. In deze online liveshow staan de beste acts van dit moment geprogrammeerd en wordt de opbrengst van de actie bekendgemaakt. ‘Reverend’ Hedwig Kapel heeft een warme kerstboodschap en met de nummer 1 van ‘De Pot 2000’ wordt de kerstvakantie ingeluid.

Help mee!

De school roept heel Almere op om overtollige, houdbare producten mee te geven aan de leerlingen. Bedrijven kunnen hun bijdrage langsbrengen bij het ‘drop-off point’ op het schoolplein. Aanmelden kan via de website van de school. De koffie staat klaar en er wordt zendtijd gereserveerd op Echnaton FM.

Kijk en luister mee!

‘De Pot 2000’ is de hele week voor Kerst live te zien op echnatonfm.nl. Iedere Almeerder wordt uitgenodigd om daar zijn favoriete liedjes in te dienen.

Onze Ambassadeurs