“2e bloei Flower Power Werk: originele kunstwerken in Casa Casla”

Geschreven door Redactie

Casa Casla wordt in de bloemetjes gezet t/m donderdag 25 mei 2023. Origineel Flower Power Werk (schilderijen) brengt een lentegevoel binnen. Tevens worden fleurige vaasjes en potten van exposerende kunstenaars tentoongesteld.

Om creativiteit en kunstzinnigheid te stimuleren zijn er verder op zondagen gratis workshops van 14.00-16.00u.

Flower Power Werk binnen levert een andere kijk op de kunst dan het evenement in 2022 op de Wandellaan naast het Flevoziekenhuis. Toen was er meer dan 100m2 bloemkunst te zien, gemaakt door 50 amateur talenten begeleid door 7 professioneel kunstenaars. Het eerste verschil is meteen duidelijk: het formaat van het werk. De doeken buiten waren menshoog (3.35 x 1.75m) met hierop merendeels twee fotografische uitvergrote werken. Originele werken zijn bijvoorbeeld maar 50x70cm.

Verder verrast de extra dimensie van creatief materiaal gebruik in een aantal originele schilderijen. Er is bijvoorbeeld gewerkt met eierdoppen (lekker circulair), stof, knoopwerk, rijst. Een aantal werken was gemaakt met natuurmaterialen als takjes, zand en bloemblaadjes. Deze zijn helaas vergaan.

De werken hangen in Casa Casla dichter bij elkaar. Hierdoor vallen verschillen in keuze van bloemen en vormgeving (mede bepaald door culturele diversiteit) meer op. Zo valt er het nodige te ontdekken in het Flower Power Werk in de binnen exposiNe in Casa Casla. De FPW bloemenkunst krijgt in Casla een 2e bloei en inspireert hopelijk om kunstzinnig met schilderwerk aan de slag te gaan.

Workshops voor jong en oud om het creativiteit te laten groeien en bloeien

Kids kunnen op zondag 30 april bloemkunst maken met circulair materiaal waaronder eierdoppen. Een bloemetje voor Moederdag of een dierbare kost zo weinig en is extra lief. Die middag kunnen kids ook eetbare kunst maken... cupcakes versieren met bloemen.

Op 7 mei is er een feestelijk openingsmomentje van de FPW-expo in Casla en kunnen bezoekers kunst makers ontmoeten. Tevens kunnen deze aan de slag om in co-creatiee een ontwerpschets voor buitenkunst op het dak van Casla te maken.

Op zondag 14 mei laat DDAMA (Dutch Digital Art Museum Almere) bezoekers kennis maken met digital art. Ze geven een workshop digitaal bloemkunst creëren: fractal afbeeldingen maken met de formule Amazing Surf.

Zondag 21 mei is er Art Sale. Een deel van het werk in de expositie komt te koop. Bloemkunst voor in eigen huis.

Meer info site: https://www.flowerpowerwalk.nl/ en socials.

Casa Casla; een ontmoetingsplaats van en voor Almeerders

Casa Casla, gevesNgd aan het Weerwaterplein 3 in Almere Stad is een ontmoeNngsplaats van en voor Almeerders. De programmering bestaat onder andere uit exposiNes van lokale kunstenaars en debatavonden over actuele onderwerpen, met als doel Casa Casla een toegankelijke culturele broedplaats in de stad te laten zijn. Een plek waar Almeerders graag naar binnen lopen en hun activiteiten organiseren.

Casa Casla programmeert dit jaar een serie tentoonstellingen van uiteenlopende Almeerse kunstenaars.

Onze Ambassadeurs