'Meeloopdag ook voor onderwijs Almere goed idee'

Geschreven door Redactie

De meeloopdag die pas is gehouden in het Lelystadse onderwijs, is voor Almere ook een goed idee. Dat zeg raadslid Berneditha Rijssel van de ChristenUnie.

Zo'n 150 belangstellenden liepen onlangs in Lelystad een dagje mee op een school om te kijken of lesgeven iets voor hen is.


Op dit moment zijn er 92 vacatures op Almeerse scholen. Volgens de ChristenUnie zijn er dringend maatregelen nodig om het onderwijs in Almere aantrekkelijker te maken. Raadslid Rijssel vindt dat ook gekeken moet worden of bijvoorbeeld sport-, muziek- of gymdocenten kunnen worden ingezet om het tekort voorlopig op te lossen. 

De ChristenUnie wil verder het aantal zwakke en zeer zwakke scholen terugdringen. Met onderwijsbesturen moet worden gekeken hoe het mogelijk is dat soms een afdeling TL of VWO het goed doen, terwijl de HAVO op dezelfde school onder niveau blijft presteren.

Rijssel wil ouders ook meer bij de school betrekken. Zij zouden kinderen moeten aansporen om meer te lezen en ook moeten kijken of hun kinderen wel in staat zijn om zelfstandig huiswerk te maken.

De ChristenUnie dient donderdagavond tijdens de Politieke Markt verschillende moties in om het onderwijs in Almere te verbeteren.

Onze Ambassadeurs