OM eist twintig jaar voor moord vriendin

Geschreven door Redactie

Het Openbaar Ministerie eist twintig jaar cel tegen een 37-jarige man uit Amsterdam. Hij wordt ervan verdacht de 29-jarige Aradhna Nazir uit Almere vermoord te hebben voor het verzekeringsgeld.

Toen de verdachte met zijn vriendin in juni 2015 op vakantie was in Paramaribo, verdween Nazir in de Surinamerivier. Haar lichaam werd drie dagen later langs de oever bij een houtzagerij gevonden.

Hoewel de doodsoorzaak niet vastgesteld is, vindt de officier van justitie dat de moord wel bewezen is. Hij kocht rum met haar en liet de vrouw in laveloze toestand achter op een muurtje langs de snelstromende Surinamerivier. Ze viel erin of is door hem geduwd, vermoedt het OM.

Levensverzekering


In de rechtbank zei de officier van Justitie dat alle handelingen aanstuurden op haar dood, zodat de verdachte haar levensverzekering kon incasseren. Nazir had in mei 2015 een levensverzekering van 300.000 euro afgesloten. Twee weken voor haar dood in juni dat jaar wijzigde ze de naam van de begunstigde in die van de verdachte.

Inlogcodes verzameld


Krap een maand na haar dood poogde de verdachte al het verzekeringsgeld uitgekeerd te krijgen. Daarnaast verzamelde hij vlak voor haar dood alle inlogcodes van zijn vriendin. Verschillende getuigen hebben verteld dat de verdachte, al vóór de vakantie in Suriname, zinspeelde op haar mogelijke dood.

Onze Ambassadeurs