Weerwind tegen drugsverslaafden: 'Je hebt je te gedragen'

Geschreven door Redactie

Burgemeester Weerwind van Almere zegt maatregelen te hebben genomen tegen de overlast van rondhangende drank- en drugsverslaafden. Het gaat om overlast in de Schoutstraat en de Marktmeesterstraat, vlak achter de Grote Markt in het centrum van de stad. 

Ulysse Ellian, fractievoorzitter van de VVD, zegt dat overlast versterkt door de uitbreiding van de nachtwinkel Ally Kiosk, de nabijheid van het Leger des Heils en verslavingszorg Kwintes. De VVD pleit met een motie onder meer voor extra cameratoezicht. 

De burgemeester ging hier tijdens de politieke markt op in. "We zijn voor de inclusieve stad. De overlastgevers zijn ook inwoners van Almere. Maar dat zijn de omwonenden ook, en de ondernemers ook. En je hebt je te gedragen en je overlast willen we beperken tot nul. Het moet een leuke omgeving zijn, een veilige omgeving om in te wonen en om in te werken", aldus Weerwind. 

Hij gaf aan dat er maatregelen zijn genomen. "We gaan samenwerken tussen de zorgketen en de handhavingsketen, we gaan zorgen voor voldoende verlichting en er is cameratoezicht." Daarnaast gaat de gemeente in gesprek met het Leger des Heils en verslavingszorg Kwintes.

'Ondernemers mogen wat verwachten van de gemeente'
Bij Ally Kiosk begrijpen ze de zorgen van het raadslid. Eigenaar Abdelkarim El Hafian heeft bij zijn nachtwinkel beveiliging ingeschakeld. Weerwind zegt hierover: "Ik begrijp de zorgen van de ondernemers. Overlast is nooit leuk op de plek waar je wil ondernemen of waar je woont. En dan mag je ook wat verwachten van de overheid."

Onze Ambassadeurs