Wereldwinkel sluit na 37 jaar de deuren

Geschreven door Redactie

Wereldwinkel Duka la Dunia in Almere Haven sluit deze week na 37 jaar de deuren. De fairtrade-cadeauwinkel kan het hoofd niet boven water houden. Dit komt volgens de winkel onder meer door de leegstand in het centrum van Almere Haven. Er zou steeds minder aanloop voor kleinere winkels zijn. Ook zijn warenhuizen en webwinkels concurrenten voor het bedrijf.

Duka la Dunia opende in 1982 en was één van de eerste winkels in Almere Haven. Wereldwinkels zijn ideële instellingen, gedreven door vrijwilligers, om eerlijke handel tussen het Westen en ontwikkelingslanden te bevorderen. Op die manier moeten de producenten in arme landen een fatsoenlijk leven kunnen leiden. Fairtrade-importeurs kopen alleen goederen in waar het in orde is met de arbeidsomstandigheden, gezondheid, scholing en huisvesting van de makers. 

Uiterlijk 14 februari gaat de winkel dicht, maar veel spullen zijn al uitverkocht. Als alle artikelen eerder weg zijn, sluit de winkel al voor donderdag.