Kinderen actief in politiek Den Haag

De 15-jarige Mookie Saluna uit Almere is benoemd tot kinderstaatssecretaris van het ministerie van Volksgezondheid en Sport. 

Hij geeft de echte staatssecretaris, Paul Blokhuis, een jaar lang tips. Dat heeft het ministerie bekendgemaakt op de Dag van de Rechten van het Kind. 

Mookie Saluna presenteerde twee keer de Nationale Kinderherdenking op 4 mei, is acteur en doet dit schooljaar eindexamen VMBO. De minister van volksgezondheid heeft ook twee kinderministers aangesteld.

Deze dinsdag komen ook schoolkinderen van Het Avontuur naar Den Haag om deel te nemen aan het vragenuurtje in de Tweede Kamer. Er zijn 150 vragen ingestuurd door kinderen uit het hele land. Er zijn vervolgens 5 vragen uitgekozen die gesteld mogen worden in de Tweede Kamer. Ook kinderen uit Lisse, Middelburg, Enschede en Panningen gaan naar Den Haag voor het vragenuurtje.

Onze Ambassadeurs