Flevolander in Suriname:"Na acht uur mag je niet meer de straat op"

Geschreven door Redactie

Yvanca Ritfeld, die in het verleden in Nagele en Almere woonachtig was, woont nu in het zonnige Paramaribo, in Suriname. Ook zij is getroffen door de coronacrisis.

"Wij zitten in een 'partiële lockdown'", legt Ritfeld uit. "Tussen 6 uur 's ochtends en 8 uur 's avonds mag je op straat zijn, daarna niet meer.

Je mag je niet in mensenmassa's begeven en ook hier geldt de anderhalve meter. Voor zover bekend zijn hier geen nieuwe besmettingen sinds 31 maart. Er is één persoon overleden en er zijn tien besmettingen."

Ritfeld heeft vele jaren in Flevoland gewoond. "In mijn jeugd woonde ik in Nagele. Zo'n negen à tien jaar. Daarna heb ik in Almere gewoond en later heb ik mijn man leren kennen. Voor mijn huwelijk ben ik naar Suriname vertrokken. We hebben eerst zeven jaar een langeafstandsrelatie gehad. Dat was best pittig. Nu mis ik Nederland soms ook, ik heb best wel eens heimwee. Maar het bevalt me goed hier."

Veel zingen

Ondanks de coronacrisis vermaakt Ritfeld zich uitstekend. "Bijvoorbeeld met muziek maken. Ik maak veel gospelmuziek gecombineerd met jazz. En dat komt heel goed aan moet ik zeggen, zowel bij mijn Nederlandse als Surinaamse vrienden. Mijn man Ivan speelt dan piano en ik zing."

Onze Ambassadeurs