Griepprik in het weekend en op andere locatie

Geschreven door Redactie

De griepprik wordt dit jaar in Almere voor een groot deel in het weekend gegeven. Dat zegt Zorggroep Almere. Op die manier wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen. In het weekend is het rustiger in de gezondheidscentra waar de prik gegeven wordt, is de verwachting.

Mensen die een griepprik komen halen wordt verzocht een mondkapje op te doen. Verder moeten ze 1,5 meter afstand bewaren, alleen komen en thuis blijven bij klachten. Zorgmedewerkers dragen zelf ook een mondkapje en handschoenen.

Zorglocaties die niet genoeg ruimte hebben om voldoende afstand te bewaren tussen patiënten die een vaccin komen halen, wijken uit naar grotere locaties. Volgens Zorggroep Almere is dat altijd in de buurt van het gezondheidscentrum. Mensen met een verzwakte gezondheid of boven een leeftijd van 60 jaar, kunnen ieder jaar een griepprik halen. Voor hen kan de griep een dodelijke afloop hebben. De griepprik bevat dode cellen van verschillende griepvirussen. Op die manier wordt het lichaam voorbereid op de griep. Het ziektebeeld is dan vaak minder erg. De griepprik helpt niet tegen corona. Van begin oktober tot eind november is de griepprik af te halen bij gezondheidscentra door het hele land. Patiënten krijgen hiervoor een oproep.