Vijf jaar cel geëist voor steekpartij

Geschreven door Redactie

Tegen een 19-jarige Almeerder is vijf jaar gevangenisstraf geëist voor een steekpartij in een woning in Almere Haven. Een drugsschuld van 125 euro zou het motief zijn geweest voor de steekpartij in september. De verdachte zegt dat hij onschuldig is. 

De politie trof het 40-jarige slachtoffer op de avond van 11 september zwaargewond aan in zijn woning aan de Sluis. Volgens het slachtoffer was hij in elkaar geslagen door de verdachte en een andere man nadat ze zijn huis hadden doorzocht op waardevolle spullen. Hij zou een drugsschuld hebben bij de verdachte.

Het slachtoffer is zeven keer gestoken. Onder meer een long en zijn milt waren geraakt. De 19-jarige Almeerder wees vrijdag in de rechtszaal zijn metgezel als de dader aan, maar hij weigerde zijn naam te noemen uit angst voor zijn veiligheid en die van zijn familie.


Alleen verdachte aangehouden


De Almeerder kon later op avond worden aangehouden, maar van zijn metgezel ontbreekt elk spoor. De officier van justitie houdt beide mannen verantwoordelijk voor de steekpartij. Naast poging tot doodslag acht ze hem medeschuldig aan poging tot afpersing van het slachtoffer en het bezit van bijna twee gram cocaïne en heroïne die hij tijdens zijn aanhouding bij zich had.

De rechtbank doet vrijdag 1 maart uitspraak.

Onze Ambassadeurs