'Lelystad Airport niet open met laagvliegroutes'

Geschreven door Redactie

Voordat Lelystad Airport vakantievluchten van Schiphol overneemt, moet eerst duidelijk zijn hoe de kwaliteit van natuur en milieu in het oosten van Nederland gewaarborgd zijn.

Van opening van Lelystad Airport kan sowieso geen sprake zijn als er geen oplossing is voor laag overvliegende toestellen. Dat schrijven de provincies Gelderland en Overijssel in hun zienswijze op het nieuwste voorstel voor de opening van Lelystad Airport volgend jaar.


De zienswijze is ook ingediend namens 33 gemeenten, nationaal park De Hoge Veluwe, belangenorganisatie van recreatieondernemers Recron en de Gelderse Natuur- en Milieufederatie.


Ze hebben meer dan vijftig vragen en voorwaarden voor minister Cora van Nieuwenhuizen. Zo wil Gelderland garanties voor het toerisme. Overijssel wil zeker weten dat er geen vrachtverkeer vanaf Lelystad gaat vliegen. De briefschrijvers verwijten de minister dat het proces tot nu toe niet transparant is geweest. Donderdag is de laatste dag dat er zienswijzen kunnen worden ingediend..

Onze Ambassadeurs