Problemen met cadeaukaarten bij Intertoys

Geschreven door Redactie

Alle Flevolandse filialen van speelgoedwinkelketen Intertoys hebben deze zaterdag te kampen met technische problemen bij het aannemen van cadeaukaarten. De complicaties zorgen voor extra lange wachtrijen op deze toch al drukke dag. Want alleen dit weekend zijn de kaarten nog geldig. De storing, die volgens Intertoys is veroorzaakt door een DDos-aanval, zorgt er ook online voor dat er niet met een cadeaukaart betaald kan worden.


Op Urk en Emmeloord worden vandaag daarom geen cadeaukaarten meer aangenomen. "Mensen zijn teleurgesteld, maar begrijpen het wel", aldus een medewerker van het filiaal op Urk. Op het voormalige visserseiland wordt vanavond een extra koopavond ingelast. Tussen 19.00 uur en 20.00 uur kunnen klanten alsnog terecht bij de speelgoedwinkel. Het is nog niet bekend of de cadeaukaarten dan aangenomen kunnen worden.    


Omslachtige methode 

De filialen in Dronten en Zeewolde en enkele filialen in Almere hebben ook last van de technische storing met de cadeaukaarten, maar hebben toch een manier gevonden om de tegoedkaarten alsnog aan te nemen. Wel zorgt de omslachtige manier daarvan voor lange wachtrijen. Omroep Flevoland kon niet alle filialen bereiken en het filiaal in Lelystad wilde geen commentaar geven.


Voorlopig nog open 

Afgelopen donderdag werd bekend dat Intertoys failliet is. De speelgoedwinkels blijven voorlopig wel open. Dat moet de kans op een doorstart vergroten. In Flevoland heeft de keten winkels in Emmeloord, Dronten, Lelystad, Zeewolde, op Urk en er zijn meerdere winkels in Almere.

Onze Ambassadeurs