StrandLAB zoekt proefmonsters

Geschreven door Redactie

Op 6 december 2018 organiseert StrandLAB samen met studenten van Breda University of Applied Sciences (BUAS) een tour langs culturele broedplaatsen in Almere. Het gaat om een tour langs de culturele en creatieve experimenten van Almere. De experttour is voor professionals, kunstenaars, makers en creatieven.

Broedplaatsen

“In veel steden begint een broedplaats in een leegstaand gebouw, vaak zelfs een oude fabriek op een verlaten industrieterrein. In Almere gaat dat anders. Daar wordt het Almeerderstrand, zonder oude gebouwen, een buitenlaboratorium voor cultuur”, zo zegt het StrandLAB in de nieuwsbrief. “Het afgelopen jaar hebben we onder meer met kunstenaars en makers gesproken die graag buiten werken en testen. Zij hebben behoefte aan werk- en ontmoetingsplekken die ook de beleving van het gebied versterken. Samen met architecten en ontwerpers onderzoekt StrandLAB de komende tijd hoe er tijdelijke, flexibele verblijven voor kunstenaars op het strand kunnen komen. Over een aantal jaren is dit gebied de experimenteer- en culturele buitenplek voor Almere en zijn er plekken om te creëren, overleggen en logeren”.

Onze Ambassadeurs