Petitie voor terugkeer 'gaybrapad'

Geschreven door Redactie

Het tijdelijke 'gaybrapad' in Almere moet een definitieve oversteekplaats worden in regenboogkleuren. Dat vindt Suzanne van der Laar. Zij is miss Leather Netherlands en zet zich in voor de belangen van de LHBT-gemeenschap. Van der Laar is mede-initiatiefnemer van de kleurrijke oversteekplaats en heeft een petitie op touw gezet om de Almeerse politiek ervan te overtuigen om de tijdelijke variant, definitief te maken.

Eerder dit jaar werd een gaybrapad bij de Esplanade aangelegd met krijtverf. Volgens Van der Laar waren de kleuren binnen drie dagen weggespoeld. De gemeente Almere liet weten dat er gekeken wordt naar een geschikte permanente locatie. Van der Laar vindt het te lang duren en heeft een petitie gemaakt. "Elke stad die er toe doet, heeft er één", aldus miss Leather Netherlands. De petitie is inmiddels tweehonderd keer ondertekend.

Volgens de initiatiefnemer is zo'n zebrapad belangrijk als steun voor de jeugd. Het lijkt Van der Laar aardig als de oversteekplaats bij de Regenboogbuurt komt. Hoewel de locatie niet het belangrijkste is voor haar. "Als het er maar komt."