Aanleg glasvezel buitengebied kan bijna van start

Geschreven door Redactie

De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Dronten, Zeewolde, Lelystad en Almere kan bijna van start. GlasDraad Flevoland heeft nog vijf aanmeldingen nodig.


Voordat het netwerk aangelegd kan worden, moet 50% van de inwoners van het buitengebied zich ingeschreven hebben. Martijn Betlem van GlasDraad verwacht de laatste benodigde vijf vandaag nog wel binnen te krijgen. Ze moeten in ieder geval voor de deadline van 17 juni binnen zijn.


Als de ondergrens dan behaald is, wordt na de zomer begonnen met de aanleg van het netwerk. Voor de aansluiting moeten de boeren 2.500 euro betalen. Wie dat niet in één keer kan, kan gebruik maken van een maandelijkse regeling. Rond februari volgend jaar hebben de eerste mensen in en rond Dronten en Swifterbant dan glasvezelinternet op de boerderij.

Onze Ambassadeurs