Verkeerd afgestelde verkeerslichten oorzaak file Larserweg

Geschreven door Redactie

Tijdelijke verkeerslichten die niet goed afgesteld stonden hebben maandagochtend voor lange files gezorgd op de Larserweg tussen Lelystad en Harderwijk. De weg wordt op dit moment in opdracht van de provincie voorzien van nieuw asfalt.

Maandagochtend brak een nieuwe fase van de werkzaamheden aan. Daarom is op een groot deel van de weg maar één rijbaan beschikbaar. Om de afslagen naar de Anthony Fokkerweg en Eendenweg bij het vliegveld toch bereikbaar te houden staan er tijdelijke verkeerslichten. Die zorgden er tijdens de ochtendspits voor dat het doorgaande verkeer op de Vogelweg langer voor rood stond dan noodzakelijk. Dit met een file tot gevolg. Op aangrenzende wegen liep het verkeer vervolgens ook vast.

Avondspits moet beter verlopen

"Het ging vanmorgen nog niet heel soepel", zegt Annemarie Hadders van de provincie. Inmiddels zijn de lichten anders ingesteld waardoor verkeer op de Larserweg een stuk minder hinder moet ondervinden."We hebben er vanmiddag ook verkeersregelaars bij staan, die het systeem waar nodig handmatig kunnen aanpassen."

Tijdens de avondspits en de komende dagen verwacht de provincie dan ook een stuk minder problemen.

Hele zomer lang

De werkzaamheden aan de Larserweg duren tot eind augustus en zullen per week verschillen. Een overzicht is te vinden op de website van de provincie.