Vernieuwd Burgernet met meer mogelijkheden

Geschreven door Redactie

Burgernet is vernieuwd. Opsporingsacties kunnen nu makkelijker, sneller en efficiënter worden uitgevoerd. Het systeem is versterkt en helemaal klaar voor de groeiende aantallen acties en gebruikers. Dit is nodig omdat Burgernet steeds vaker met succes wordt ingezet.


Burgernet werkt heel eenvoudig. Deelnemers ontvangen een oproep om mee te zoeken naar een persoon of voertuig in hun omgeving. Vaak gaat het om een vermissing, diefstal of een overval. Als mensen iets zien, bellen ze rechtstreeks met de meldkamer en kan de politie direct verder met de tip. 


Verbeterde app  

Het verouderde opsporingssysteem is na tien jaar trouwe dienst vervangen door een eigentijdse versie met nieuwe mogelijkheden. De Burgernetapp is verder ontwikkeld en verbeterd, en deelname is (behalve via de app, Twitter en sms- of spraakberichten) nu ook mogelijk via Facebook Messenger.


Heterdaadacties en vermiste personen  

Al meer dan 2,4 miljoen mensen doen mee aan Burgernet. Gemeenten en Politie verwachten met het vernieuwde Burgernet nog vaker heterdaadacties succesvol op te kunnen lossen en vermiste personen nog sneller terug te vinden.


Oproepen bij vermissingen  

Burgernetoproepen over vemissingen worden overigens straks ook getoond op matrixborden en lichtkranten, bijvoorbeeld in openbare ruimtes en in de bus of de tram. Zo kunnen nog meer mensen meehelpen bij het zoeken naar vermiste personen.