Thuiskapperbeleid mogelijk uitgebreid

Geschreven door Redactie

Het thuiskapperbeleid in Dronten en Urk vindt mogelijk navolging in andere gemeenten. Dat zegt de Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO) in gesprek met RTL Z. Een thuiskapper die een zaak in Dronten of Urk wil beginnen krijgt alleen een vergunning als er ook een winkelpand aan vast zit.


Volgens het CBS groeide het aandeel zelfstandige kappers van 43 procent in 2007, tot 49 procent in 2017. Hieronder vallen ook thuiskappers en kleine salons aan huis. De grote kapsalons in de winkelstraat missen steeds meer klandizie door de thuiskappers. 


De gemeenten Dronten, Urk, Dalfsen, Hoogeveen, Hardenberg, Harlingen en Twenterand hebben al maatregelen genomen, zegt ANKO. De Kappers Organisatie voert gesprekken met zo'n vijftig andere gemeenten om het beleid aan te scherpen.

Onze Ambassadeurs