Aantal besmette Flevolanders passeert de 100

Geschreven door Redactie

Flevoland telt inmiddels 105 inwoners waarbij het coronavirus met een test is vastgesteld. Dat zijn er 13 meer dan de 92 van donderdag. De meeste besmette mensen komen uit Almere (39), gevolgd door Lelystad (29), Dronten (11), Noordoostpolder (10), Urk (9) en Zeewolde (7). Op Dronten na kwamen er in alle gemeenten nieuwe gevallen bij. Almere zag het aantal besmettingen opnieuw het meest toenemen met 7 patiënten die er de afgelopen 24 uur bijkwamen. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.

Het RIVM wijst er opnieuw op dat het werkelijke aantal besmettingen hoger ligt omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt. Het gaat alleen nog om patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Volgens de GGD is er in alle gevallen sprake van informatie over het topje van de ijsberg, omdat de GGD ervan uitgaat dat lang niet alle mensen met corona-achtige klachten in beeld zijn bij de gezondheidsorganisatie.

Voor zover bekend zijn drie patiënten uit Flevoland omgekomen als gevolg van het coronavirus; een 79-jarige man uit Creil overleed dinsdag, een man van 76 uit Dronten en 57-jarige vrouw uit Lelystad afgelopen weekend. Het aantal mensen dat landelijk is overleden aan de ziekte, is met 112 opgelopen tot 546. 

Onze Ambassadeurs