Doe mee aan de KERST-challenge

Geschreven door Redactie

Doe mee aan de KERST-challenge: “Geniet met goed gevoel en kies voor een duurzaam kerstmenu.”  Duurzame keuzes én smakelijk genieten gaan heel goed samen!

Gezellig samen genieten van kerst met heerlijke hapjes. Kies dit jaar voor vegetarische producten of neem eens de biologische variant! Op de verpakking kun je vaak direct zien of je voor een duurzaam of biologisch product gekozen hebt.  Zo genieten we deze kerst duurzaam én verkleinen we tegelijk onze Flevolandse voetafdruk.

Wat zet jij dit jaar op tafel tijdens kerst? Geef jouw keuze door op: www.ikdoemeejijook.nl
- Ik kies voor vegetarisch op beide kerstdagen
- Ik kies voor 1x vegetarisch op beide kerstdagen
- Ik kies voor vegan- kerstdiner, ook zonder zuivel

Impact challenge vorige week:  

Flevolanders namen vorige week deel aan de challenge ‘Een boom voor een boom, compenseer je kerstboom’. Zij bespaarden daarmee 7.500 kg CO2, genomen over een groeiperiode van de bomen van 40 jaar. Stel je voor dat alle Flevolanders de kerstboom gaan compenseren, dan besparen we ruim 3 miljard kg CO2. Deze challenge gemist? Je kunt ook aan deze challenge nog meedoen, via www.ikdoemeejijook.nl

1 jaar challenges, 1 circulair Flevoland

Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en andere organisaties challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. December richt zich op duurzaam shoppen. Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Want daardoor draag je bij aan minder CO2 uitstoot en energieverbruik. Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl