B en W: Almere kansloos als locatie songfestival

Het Almeerse college van B en W denkt niet dat de stad ook maar enige kans maakt als locatie voor het Eurovisie Songfestival. Dat blijkt uit antwoorden op schriftelijke vragen van D66.

Die partij vroeg zich af of er kansen zijn voor Almere om te profiteren van het evenement, dat volgende jaar in Nederland plaatsvindt.


Aan de belangrijkste eisen die de organiserende European Broadcasting Union stelt kan Almere niet voldoen. Zo is er geen zaal die groot genoeg is en ook de hotelcapaciteit van de stad is onvoldoende.


Floriade 2022

D66 ziet het songfestival als 'een enorme kans om internationaal aandacht te vestigen op de Floriade.' De partij wilde dan ook van het stadsbestuur weten hoe gezorgd gaat worden dat Almere optimaal profiteert van die kans. Burgemeester en wethouders geven aan dat ze het niet oneens zijn met de visie, maar zien het niet gebeuren dat er een koppeling ontstaat tussen de Floriade en het songfestival.


Mocht Amsterdam het evenement gaan organiseren dan ziet Almere wel kansen om daarvan mee te profiteren. Internationale bezoekers kunnen bijvoorbeeld in Almere overnachten.Onze Ambassadeurs