10-jarig jubileum Stichting Afasiecentrum Flevopolder ‘t Gooi e.o.

Op dinsdagmiddag 24 september verzamelde de deelnemers van het afasiecentrum zich samen met hun naasten in Buitencentrum Almeerderhout op Stadslandgoed de Kemphaan.

Ook werknemers en vrijwilligers van het afasiecentrum waren aanwezig. Er mocht namelijk iets gevierd worden: het afasiecentrum bestaat 10 jaar!

Al een decennium zorgt Stichting Afasiecentrum Flevopolder ‘t Gooi e.o. ervoor dat mensen met afasie (een taalstoornis als gevolg van Niet Aangeboren Hersenletsel) op verschillende locaties trainingen kunnen volgen en activiteiten kunnen doen. Zo is er in Almere een communicatiegroep, een discussiegroep, een afasiekoor, een digitale groep en een schildergroep mogelijk voor mensen met afasie. Door het volgen van deze groepen kunnen mensen met afasie opnieuw kennismaken met zichzelf na het hersenletsel en vaardigheden aanleren waarmee ze om kunnen gaan met hun afasie.

In het zonnetje

Tijdens de jubileumviering verzorgde Martess Chocolaterie voor een gezellige chocolade workshop waardoor iedereen met zelfgemaakt lekkers naar huis kon. Deze dag werd mogelijk gemaakt door Monuta Helpt. Er zijn 3 vrijwilligers extra in het zonnetje gezet: Martin Mens, Margriet Sibbel en Marretje Kroon-Hoogenberg zijn al sinds het begin van het afasiecentrum wekelijks vrijwilliger bij de groepen. Een bijzondere mijlpaal. Er kan teruggekeken worden op een gezellige dag!

Wist je dat: in de week van 4 oktober is het de week van de Afasie. Mensen met Afasie kunnen nog erg veel, maar hebben moeite met spreken en taal gekregen. Niet Aangeboren Hersenletsel is helaas iets wat iedereen kan overkomen.