'Mooie eetfoto's maken is een uitdaging'

Geschreven door Nicole Brandenburg

In een restaurant stoor je je er misschien wel eens aan. Mensen die hun eten vanuit alle hoeken op de foto zetten om de maaltijd vervolgens te posten op Facebook of Instagram. Alles in de hoop op 'likes'.

Maar een goede foto maken van je eten is nog een hele kunst. Dat weet ook fotografe Simone van den Berg uit Almere. Van den Berg is gespecialiseerd in het maken van foto's van eten.

"Ik vond koken altijd al prachtig en begon jaren geleden een foodblog. Daar moesten natuurlijk foto's bij. Zo is het ooit begonnen en dat is uitgegroeid tot wat ik nu doe."

Van den Berg heeft meegewerkt aan tientallen kookboeken. Het blijft een uitdaging om eten er zo mooi mogelijk uit te laten zien. Soms is eten heel lekker maar ziet het er niet mooi uit. "Dan is de sfeer belangrijk op een foto. Dat kan door dingen om het gerecht te zetten. Mooie glazen bijvoorbeeld of leuk bestek."

Tip voor goede foto

Voor de amateurfotografen heeft Van den Berg nog wel een tip: "Kijk altijd goed naar het licht en kijk of je gerecht echt fotogeniek is. Een mooi taartje kan je van dichtbij op de foto zetten terwijl je soms beter een totaalplaatje van de tafel kan maken"

Onze krant nog niet ontvangen?