Infobijeenkomsten over aanpassingen A6 opvallend goed bezocht

Geschreven door Redactie

Informatieavonden over de wegen worden in Almere drukker bezocht dan elders in het land. Die indruk heeft woordvoerder Erik Suik van Rijkswaterstaat: "In Almere is het enthousiasme wel echt erg groot. Mensen vinden het gewoon hartstikke leuk om op de hoogte te zijn van wat er in hun omgeving allemaal speelt."


Suik vervolgt met: "De A6 is natuurlijk wel een bekend 'landmark'. Mensen willen echt tot in detail weten hoe het zit. Je merkt dat de aannemer dat ook hartstikke leuk vindt. Die stuurt zo veel mogelijk van zijn mensen naar die avonden, om mensen echt goed bij te kunnen praten."


Bijpraten

De snelweg wordt tussen knooppunt Muiderberg en Lelystad ingrijpend aangepast. Er zijn rijstroken bijgekomen, viaducten worden verbreed en afslagen zijn anders ingericht. De gemeente, de aannemer en Rijkswaterstaat organiseren daarom geregeld voorlichtingsavonden om Almeerders en dagelijkse gebruikers van de A6 bij te praten.


Woensdagavond is in de Goede Rede in Almere Haven zo'n informatieavond. Bezoekers worden daar bijgepraat over de drie nieuwe viaducten over de A6 die begin volgende maand geopend worden. Het gaat om het Steigerviaduct, het Floriadeviaduct en het viaduct met daarop het nieuwe busstation 't Oor.

Onze Ambassadeurs