Besloten informatiebijeenkomst Forum voor Democratie (FvD) in Almere

Geschreven door Redactie

Zaterdag 9 maart waren Thierry Baudet, Theo Hiddema en Henk Otten in View Almere aanwezig om een groep (Almeerse) geïnteresseerden te informeren over hun toekomstige plannen. Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk dat FvD niet alleen de symptomen van de huidige crisis wilt aanpakken (zoals de ongecontroleerde immigratie, de uitzichtloze euro, het verslechterend onderwijs, en het onhoudbare zorgstelsel), maar zich vooral wilt richten op de achterliggende oorzaak. 

Je gaat een huis niet verbouwen als de fundamenten verrot zijn. We moeten beginnen bij de basis: ons politieke systeem stamt uit 1848 en sluit niet meer aan bij deze tijd en bij de wensen van de kiezers, aldus Thierry Baudet.

FvD snelst groeiende partij

Theo Hiddema liet tijdens de bijeenkomst weten dat FvD de snelst groeiende partij is, inmiddels hebben zij ruim 32.000 leden en gaan hiermee het ledenaantal van de VVD voorbij. Alleen CDA en PvdA hebben momenteel meer leden dan de FvD.

Thierry Baudet benadrukt het belang van een hoge opkomst bij de verkiezingen, spreek je stem uit op 20 maart!

Populair

In principe zeggen ledenaantallen niet veel over de zetelverdeling, maar geven zeker wel een indicatie van de populairiteit van een partij. Tijdens de Provinciale Statenverkiezing zullen de ogen dat ook zeker gericht zijn op de FvD. De partij doet mee in alle 12 provincies. Voor Flevoland is Ger-Jan Ransijn de lijsttrekker. Hij woont met zijn gezin in Zeewolde en werkt als zelfstandige in grote infrastructuur projecten, op het grensvlak tussen openbaar bestuur en de aannemerij. Hij zet zich in voor het praktischer en meer rendabel maken van de overheid, dus minder vergaderen en meer uitvoeren.

Op de foto bedankt Thierry Baudet mede organisator Joop van den Broek met zijn boek voor de uitnodiging in Almere

Forum voor Democratie wil Nederland structureel veranderen. Zij willen een brede maatschappelijke beweging opzetten die niet alleen politiek actief is - maar zich ook vertakt in de hele samenleving.

Organisatoren Joop van den Broek en Willem Miermans sluiten niet uit dat er in de toekomst meer BN’ers naar Almere worden gehaald om hun verhaal te vertellen en in gesprek te gaan met Almeerders.

Het is goed bevallen. Een topsporter, geslaagde zakenman/vrouw, of politicus hebben altijd een interessant verhaal. Die brengen wij graag in contact met Almeerse ondernemers, aldus Willem Miermans.





Onze Ambassadeurs