Almere heeft plannen voor nóg betere wegen

Geschreven door Redactie


De gemeente is druk bezig geweest met enquêtes en stadsgesprekken, zowel online als offline. Zij willen graag wegen verbeteren waar nodig is, en waren benieuwd hoe de burgers de mobiliteit in Almere ervaren.


Uit het onderzoek is gebleken dat de mensen erg tevreden zijn met de vernieuwing van de snelweg. Ook is eruit gekomen dat de mensen blij zijn met het bussysteem in Almere. Wat minder blij zijn we met het treinsysteem, en de fietsers zijn minder tevreden met de sociale veiligheid, verlichting en verbinding tussen stadsdelen. 


Almere bespreekt daarom met verschillende partners waar het beter kan, en wat er dan gedaan moet worden. Binnenkort wilt het college in gesprek met de gemeenteraad hierover. 

Het belangrijkste vervoermiddel in onze stad is de auto. Dit kwam uit het onderzoek. Bij korte ritten pakken Almeerders liever de fiets, maar toch is de fiets nog niet erg populair is onze stad, vergeleken met andere plaatsen in Nederland. Ook is autodelen nog niet heel populair, en is het aantal elektrische auto's in Almere gemiddeld. 

De mensen uit Almere reizen best veel, 20% van de werknemers woonachtig in Almere, werken in Amsterdam. 

Wat eventueel zou kunnen helpen zouden meer banen zijn. Hiermee wordt de doorstroom verbeterd, en de CO2 uitstoot wordt minder. Waar zij ook naar kijken is de elektrische fiets, deze zou populairder moeten worden en het zou helpen mensen uit de auto helpen. Ook zou het bouwen van woningen rond grote OV-knooppunten moeten stimuleren om vaker het openbaar vervoer te pakken. 

Binnenkort wordt hier over gesproken. 

Onze Ambassadeurs