Tesla kondigt elektrische quad van $1.900 voor kinderen aan

Geschreven door Redactie

Het instappunt voor Tesla's reeks van elektrische voertuigen is net een stuk lager geworden.

Twee weken terug kondigde de Amerikaanse autofabrikant de Cyberquad for Kids aan, een hoekige elektrische terreinwagen geïnspireerd op het 2019 Cybertruck-concept van het bedrijf. Met een prijs van $ 1.900 kost de ATV een fractie van de op één na goedkoopste Tesla die je online kunt bestellen.

Dit is niet de eerste keer dat we een ATV van Tesla zien. Toen CEO Elon Musk de polariserende pick-up debuteerde, liet hij ook een bijbehorende ATV zien, zij het een die een Yamaha Raptor bleek te zijn met een verwisselde aandrijflijn. De Cyberquad for Kids wordt voor de autofabrikant geproduceerd door Radio Flyer.

Zoals de naam al doet vermoeden, is deze ATV een beetje kleiner. Hoewel Tesla zegt dat hij geschikt is voor iedereen van 8 jaar en ouder, is de Cyberquad for Kids slechts geschikt voor berijders tot 68 kg, dus volwassenen vinden hem misschien te klein.

Voor degenen die passen, zegt Tesla dat je kunt verwachten tot 15 mijl (24 km) bereik en een topsnelheid van 10 mph (16 km / h), hoewel het optioneel kan worden beperkt tot 5 mph (8 km / h).

Probeer het voertuig echter niet aan te sluiten op een Supercharger: het verwijderbare 36 V-batterijpak kan alleen langzaam worden opgeladen, wat ongeveer vijf uur duurt als het in een stopcontact wordt gestoken. Tesla zegt dat de Cyberquad for Kids binnen twee tot vier weken zal worden geleverd, maar het bedrijf kan geen levering garanderen voor de komende feestdagen.Onze Ambassadeurs