Waarom is het slim om met sokken aan te slapen?

Geschreven door Redactie

Om een bepaalde reden is het juist heel erg goed om met je sokken aan te slapen.

Je hebt mensen die het heerlijk vinden om met sokken aan te slapen en je hebt mensen die er niet aan willen denken. Maar wat is nou eigenlijk beter? Er is één belangrijke reden waarom je in ieder geval wel met sokken aan zou moeten slapen.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat wanneer je met sokken aan slaapt, je sneller in slaap valt. Koude voeten kunnen namelijk een belangrijke reden zijn van het wakker liggen in bed. Volgens onderzoek zorgt het dragen van sokken in bed er namelijk voor dat er een signaal naar je hersenen wordt gestuurd dat het tijd is om te slapen. Dit komt omdat je bloedvezels in je handen en voeten zo worden geopend, waarna je lichaam opwarmt om zo je lichaam voor te bereiden op het slapen.

Zachte stoffen helpen

Als je het koud hebt ben je van nature alerter en dus ook minder slaperig en wanneer je het wat warmer hebt word je juist slaperiger. Daarom kunnen warmere voeten er dus voor zorgen dat je beter in slaap valt. Maar het ene paar sokken is het andere paar niet. Sokken van een zachte stof zijn het meest geschikt.





Onze Ambassadeurs