Voor de kust van Almere

Geschreven door Redactie

Het grootste watersportevenement van Nederland komt naar Almere Poort

Vanaf volgend jaar zal het grootste watersportevenement van Nederland voor de kust van Almere Poort plaatsvinden. ‘Dutch Waterweek’ zal de nieuwe naam worden van het evenement. Een onderdeel van de Dutch Waterweek is de Allianz Regatta. Dat is een zeilwedstrijd die altijd in Medenblik werd gehouden.

Tijdens de Dutch Waterweek zullen niet alleen sportliefhebbers deelnemen, maar ook topsporters met de droom om ooit naar de Olympische spelen te gaan. De wedstrijden zullen georganiseerd worden door het Watersportverbond, zij willen het evenement in de driehoek IJburg Muiden Almere Poort houden en er zullen vijf wedstrijdbanen worden gecreëerd. De organisatie streeft ernaar om topsport, amateursport, entertainment, educatie en duurzaamheidsinitiatieven te verenigen. Er worden zoveel mogelijk Nationale Kampioenschappen gehouden tijdens de Dutch Waterweek.