4e aflevering Ondernemers van eigen Zeebodem

Geschreven door Redactie

Vanaf nu staat de vierde aflevering van Ondernemers van eigen Zeebodem online!


In deze aflevering gaat het over Hendrik Kramer en zijn vader. Pa kramer was visser, Hendrik de gedroomde opvolger. Maar zijn vader raadde het hem af. Er waren stijgende dieselprijzen, dalende visprijzen en de vangst werd minder.

Wat te doen?

Hendrik besloot om zijn vaders nalatenschap voort te zetten, maar dan compleet anders. Zijn missie: met een zo klein mogelijke footprint een eerlijk visje vangen. Inmiddels vaart hij twee schepen (MDV1 & 2) die hij liefkozend “De Tesla’s van de Zee” heeft gedoopt. Met deze uiterst duurzame schepen ziet hij een totaal nieuwe, andere toekomst van vissen voor zich. Het gaat trager, met meer aandacht voor het zeeleven, met gigantisch veel minder brandstof en met meer inkomsten voor de visser.

Vragen als 'Hoe dan?' en 'Wat bracht Hendrik tot deze keuze?' en 'Welke kant ziet hij de sector opgaan?' bespreken we in deze vierde editie van Ondernemers van Eigen Zeebodem.

Over de serie Ondernemers van eigen Zeebodem

Flevoland kent legio ondernemers wiens wortels elders in Nederland liggen, maar hier hun ondernemershaven vonden. In deze talkshow nemen we de tijd voor de verhalen van voedselondernemers die al zeer lang of juist net zijn komen ondernemen. Wat bracht hun naar Flevoland? Welke hobbels en overwinningen staan op hun lijst? Wat kunnen collega-ondernemers daarvan leren? In dit diepte interview vragen we de ondernemer het hemd van het lijf en leren we zowel de mens als het zakelijke brein achter de ondernemer kennen. We sluiten altijd af met de vraag: wat heb jij nodig voor de toekomst van je bedrijf, en hoe kan het kijkerspubliek helpen?





Onze Ambassadeurs