Almere is nationale kampioen zonnestroom, Amsterdam bezig met inhaalrace

Geschreven door Redactie

In Nederland komen er steeds meer zonnepanelen. Dat is ook wel zien aan de stijgende cijfers. Zo is er al een toename van 37%!

In 2018 stond er voor 2.300 megawatt aan vermogen van zonnepanelen opgesteld, een jaar eerder was dat 1.680 megawatt. 

In Almere stond het grootste vermogen aan zonnepanelen. Er stond hier vorig jaar voor 28 megawatt aan vermogen opgesteld. De meeste zonnepanelen van die 28 megawatt stonden in Almere-Stad (10.3 megawatt). 

Per inwoner

Per inwoner berekend staan drie Groningse gemeenten bovenaan in de lijst. Amsterdam scoort veruit het laagst per inwoner. Maar vergeleken met vijf jaar terug is er wel verandering gekomen, Almere heeft namelijk gewoon de meeste groei gehad. n 2018 groeide het opgestelde vermogen aan zonnestroom op woningdaken in de hoofdstad met 7,1 megawatt naar 26 megawatt. Dit blijkt uit cijfers van CBS. 

Het CBS onderscheidt zonnestroom opgewekt in zonneparken, op daken van bedrijven en op daken van woningen. In 2018 groeide het aantal zonneparken in hoog tempo (in een jaar van 98 naar 444 megawatt). Op daken van bedrijven werd begin dit jaar 1.662 megawatt opgewekt en op woningen 2.307.

Onze Ambassadeurs