Negentig nieuwe appartementen in Homerustoren

Geschreven door Redactie

Aan de Homeruslaan in Almere Poort komt een twaalf verdiepingen hoge woontoren met daarin 90 appartementen.

Het gebouw wordt neergezet door projectontwikkelaar Loostad uit Apeldoorn. De bouw start op zijn vroegst in het eerste kwartaal van 2021.

Het is nog onduidelijk of het huur- of koopappartementen gaan worden. Volgens Bas Overmans van Loostad wordt daar de komende maand een besluit over genomen. "Of we gaan zelf ieder appartement verkopen. Of we bouwen het complex en verkopen het geheel aan een belegger die vervolgens de woningen gaat verhuren".

De appartementen variëren tussen de 50 en 75 vierkante meter. Op de bovenste verdieping komen wat grotere woningen van 85 vierkante meter. Volgens de bouwer is er bewust gekozen voor niet al te grote appartementen, zodat de prijzen enigszins betaalbaar blijven. Loostad mag de woontoren neerzetten nadat die door de gemeente Almere als beste was gekozen na een aanbestedingsprocedure, waar allerlei voorwaarden aan zaten. Zo is de entree naar het complex een openbaar terrein waar gespeeld of gewandeld kan worden.

Duurzaam

Het gebouw krijgt op het dak zonnepanelen en op de carports op de parkeerplaats komen ook panelen te liggen. Andere verduurzaming was niet mogelijk, omdat er verplicht op de stadsverwarming moet worden aangesloten. Wel wordt het een energiezuinig gebouw, vertelt Overmars van Loostad. In de tuin wordt het regenwater ook opgevangen. "We doen onze eigen waterberging en onze tuinaanleg is er op gericht om insecten en vogels een goede plek te geven. Daar is extra opgelet."

Onze krant nog niet ontvangen?