Dit is de opbrengst van het Provinciaal Jeugddebat

Geschreven door Redactie

Het is al weer even geleden, maar op 1 december 2021 vond het Provinciaal Jeugddebat plaats in Flevoland.

6 jongeren en 6 Statenleden gingen met elkaar in gesprek over het onderwerp klimaat. De opbrengst van het debat is door de Nationale Jeugdraad (NJR) uitgewerkt in een infographic. Bekijk de foto hier 

Jongerenraad

Tijdens het debat kwam naar voren dat jongeren graag meer betrokken willen zijn bij de provinciale politiek. Provinciale Staten (PS) vinden dit een goed idee. Daarom hebben ze een voorstel gemaakt voor een jongerenraad. Vandaag vergadert PS over dit voorstel. Je kunt deze vergadering live volgen of terugkijken via stateninformatie.flevoland.nl. Het item staat als punt 12D op de agenda.

Vervolg

Op 9 maart 2022 komen de jongeren naar het provinciehuis. Daar krijgen ze een rondleiding en kunnen ze kennismaken met de politieke arena en de betrokken politici. Als PS vanavond akkoord gaan met het voorstel voor de jongerenraad, dan wordt daar op 9 maart ook bij stilgestaan. Omroep Flevoland besteedde al eerder aandacht aan dit onderwerp. U kunt het item terugkijken via omroepflevoland.nl.Onze Ambassadeurs