'Almere moet maximaal profiteren van Eurovisiesongfestival'

Geschreven door Redactie

D66 wil dat Almere het Eurovisiesongfestival gaat gebruiken om de stad en de Floriade in de schijnwerpers te zetten. De partij oppert zelfs het idee dat de gemeente zichzelf naar voren kan schuiven om het muziekfestival mede te organiseren.


"Het Eurovisiesongfestival is een mega-evenement dat door miljoenen mensen in ruim 40 landen wordt bekeken. Nu Nederland in 2020 het organiserende land is om het Eurovisiesongfestival te organiseren, biedt dit een unieke kans om Almere en de Floriade in het bijzonder in de schijnwerpers te zetten", aldus D66 in vragen aan het college van burgemeester en wethouders. 


Duncan Laurence pakte afgelopen zaterdagavond de winst in Tel Aviv, wat betekent dat de 65e editie van het festival in Nederland plaats zal vinden. NPO, AVROTROS en NOS hebben bekendgemaakt dat ze het festival gaan organiseren. Waar het festival wordt gehouden, is nog onbekend.

Onze Ambassadeurs