Voorjaar, maar de heckrunderen van de Oostvaardersplassen moeten bijgevoerd

Geschreven door Redactie

Van het mooie weer hebben we al een tijdje kunnen genieten, dus dat betekent dat het gras en de bloemen alweer volop in de bloei zijn. Ook in de Oostvaardersplassen begint het al heerlijk te groeien. Maar toch begint Staatsbosbeheer woensdag met het bijvoeren van de heckrunderen in het veelbesproken natuurgebied tussen Lelystad en Almere. 

Afgelopen maandag is namelijk tijdens een inspectie van de dierenarts gebleken dat de conditie van de heckrunderen enorm is gezakt. Hierdoor is het nu van belang dat zij bijgevoerd gaan worden.

Vanaf woensdag wordt er dus op diverse plaatsen bij de heckrunderen extra hooi gegeven. Dit is zodat de dieren alvast kunnen wennen aan het extra hooi. Wanneer Staatsbosbeheer merkt dat er bij de dieren meer behoefte is naar nog meer hooi, kan de hoeveelheid hooi opgeschroefd worden. 

De reden waardoor de heckrunderen te weinig eten binnen krijgen terwijl het gras wel enorm aan het groeien is komt omdat het gras nog te kort is. Heckrunderen moeten namelijk hun tong om het gras heen kunnen slaan, en dat is op dit moment nog niet mogelijk.  De edelherten en konikpaarden eten namelijk ook van het gras mee, en die zorgen ervoor dat het gras ook niet lang kan groeien op dit moment. 

Onze Ambassadeurs