Verkiezingen: uitslagenavond live vanaf 22:00 uur

Geschreven door Redactie

Welke partij in Flevoland mag zich winnaar noemen van de Provinciale Statenverkiezingen? Welke partijen winnen nog meer en welke partijen moeten een verlies incasseren? Wat zijn de gevolgen van de uitslag op de verhoudingen in Provinciale Staten? Omroep Flevoland houdt je vanuit het provinciehuis in Lelystad op de hoogte tijdens de uitslagenavond die rechtstreeks te volgen is op radio, TV, website en apps.

De uitzending begint om 22:00 uur en wordt gepresenteerd door Caroline Williamson. Jeroen van der Laan interviewt gasten aan tafel. Daarvoor zijn uitgenodigd: commissaris van de Koning Leen Verbeek en dijkgraaf van het Waterschap Zuiderzeeland Hetty Klavers. Vanuit het maatschappelijk veld komen Vera Dam van Natuur- en Milieufederatie Flevoland, Arnold Michielsen van LTO Noord en Herald Immink van werkgeversorganisatie VNONCW. Verder zijn de oud-politici Laura Bouwmeester, Rene van Diessen en Joram van Klaveren te gast.


Verslaggevers Marjan van Ens en Koen Peeters bevragen de aanwezige lijsttrekkers over de ontwikkelingen.

Alle Flevolandse verkiezingsresultaten zijn ook te volgen via een speciale tool van data-specialisten LocalFocus in samenwerking met het ANP. Zodra er een uitslag bekend wordt, is deze realtime te zien bij Omroep Flevoland. Daarover later vandaag meer details.