"Twee kinderboerderijen dicht als bezuiniging Stad en Natuur doorgaat"

Als een voorgenomen bezuiniging op Stad en Natuur doorgaat, dan moeten er in Almere twee kinderboerderijen dicht. Dat zegt raadslid Frits Huis van Leefbaar Almere.

De Stichting Stad en Natuur krijgt van de gemeente ruim 1 miljoen euro subsidie. Het college wil daar 6 ton subsidie van afhalen. "Dan moet er gewoon wat gesloten worden, bijvoorbeeld de Schaapskooi in het Vroege Vogelbos", zegt Huis.

Het gemeenteraadslid noemt het vreemd dat de bezuiniging bij GroenLinks vandaan komt. Die partij wil het geld gebruiken voor duurzaamheid. "Maar als er één instelling is die bezig is met duurzaamheid dan is het wel Stad en Natuur", zegt Huis. Hij vindt het onbegrijpelijk dat nu er weer geld beschikbaar is, er toch bezuinigd wordt op deze organisatie.

Donderdagavond dient Leefbaar Almere tijdens de Politieke Markt een voorstel in om de bezuiniging te voorkomen. 

Onze Ambassadeurs