Boyan Slat is weer terug op het water

Geschreven door Redactie

Boyan Slat, de uitvinder van de plasticvanger is weer op het water! Na maanden van reparatie aan zijn product is hij weer op de Stille Oceaan te vinden tussen Californie en Hawai.

Daar gaat hij komende maanden zoveel mogelijk plastic afval bijeen vegen en opruimen.

Enkele dagen geleden is hij per sleepboot vertrokken vanuit de haven van Vancouver in Canada. Met een 600 meter lange veegarm uit zijn project 'The Ocean Cleanup' wilt hij onze water gaan verschonen. 

Vorige jaar september ging het project al van start. Helaas bewoog toen de veegarm te langzaam waardoor hij niet het verzamelde plastic kon vast houden. Tevens brak door de constante golven en de harde wind de veegarm, mogelijk als gevolg van metaalvermoeiheid. In januari is zijn uitvinding terug naar de haven gegaan voor reparatie. 

De veegarm is uitgerust met zonnepanelen voor de verlichting, camera's, sensoren en satellietantennes. De positie wordt continu doorgegeven zodat vrachtschepen het verzamelde plastic kunnen komen ophalen en aan land brengen.

Wil je meer lezen over de voorgang van het grote project? Klik dan hier om doorverwezen te worden naar de officiële websitepagina van NOS. 

Onze Ambassadeurs